Фалира туроператорът, замесен в скандала с руските туристи

Фалира туроператорът, замесен в скандала с руските туристи
Стотици чуждестранни туристи от Русия и Финландия останаха блокирани с дни на летищата във Варна и Бургас./ Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Всички дружества от групата на „Алма тур", туроператорът в центъра на скандала с блокираните руски туристи в България, са в процедура по несъстоятелност.

Във вторник сутринта компанията е внесла в съда документи за обявяване на фалит, съобщи агенция „София прес".

Според българското законодателство основният дял от активите на фалиралото дружество биват придобити от най-големия му кредитор. В случая такъв е Банка ЦКБ, собственост на варненската група ТИМ. „Алма тур" е заложила всичките си активи срещу кредит от 26 млн. лв. Сред тях са хотели по Черноморието, луксозният хотел „Тамплиер" в Банско и представителства на фирмата в чужбина.

Сред кредиторите на дружеството са и други компании на ТИМ – ЗД „ Армеец" и „България ер".

Преди 10 дни авиокомпанията „България ер" отказа да превозва клиенти на "Алматур" заради неуредени задължения на стойност 3.6 млн. евро. Стотици чуждестранни туристи от Русия и Финландия останаха блокирани с дни на летищата във Варна и Бургас, като ситуацията предизвика международен скандал.

Според спекуланти действията на „България ер" са били умишлена атака, с цел голямата компания да придобие мрежата на по-малка, като я дискредитира напълно.

#Алма тур #фалит #руски туристи #ТИМ #България ер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »