Александър Костадинов загуби на старта в турнира по борба в Лондон

Александър Костадинов загуби на старта в турнира по борба в Лондон
Снимка: БФБ, архив
A A+ A++ A

Българският борец Александър Костадинов загуби още първата си схватка от олимпийския турнир по класическа борба в категория до 55 кг.

Така българинът има относителни минимални шансове да бъде изтеглен до среща за бронзов медал.

Костадинов загуби с 1:2 части (2:0, 0:2, 0:2) от китаеца Шуджън Ли, като не успя да се възползва от това, че започна директно от втори кръг, а съперникът му имаше тежка среща 15 минути по-рано, предаде Дневник.

Българинът спечели първата част с 2:0, които взе при поставянето на китаеца в партер. Във втората Костадинов на свой ред беше поставен в партер, но се опитваше да се измъкне още преди сигнала на рефера на тепиха. Той беше предупреден два пъти, но продължи с шикалкавенето и накрая съдията даде 2 точки на Ли. Опитите да бъде наваксано това изоставане не дадоха резултат до края на частта.

В третата част бъларинът беше по-активен, но двамата се бяха вкопчили здраво и 30 секунди преди края съдиите поставиха Костадинов в партер и китаеца имаше право да избира дали да атакува. Ли се опита да го вдигне и успя като получи две точки. Българинът контраатакува, но безуспешно.

#Александър Костадинов #борба класически стил #борба #борец #Лондон 2012 #Олимпиадата в Лондон #Олимпийски игри #летни олимпийски игри

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лондон 2012
Последно от Лондон 2012

Всички новини от Лондон 2012 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници