Държавата губи по 1 млрд. лв. годишно от фалшиви касови бележки

Държавата губи по 1 млрд. лв. годишно от фалшиви касови бележки
A A+ A++ A

Говорителят на Националната агенция за приходите Росен Бъчваров сподели, че държавната хазна губи по над един милиард лева годишно заради укриване на обороти чрез фалшиви касови бележки. По думите му пред БНР, ако компаниите започнат подготовка за подмяна на касови апарати през януари, няма да имат проблем да изпълнят изискването на закона до края на март.

"Компаниите, които имат намерение да изпълнят законовото изискване, вече действат на ниво смяна на фискални устройства и актуализиране софтуери за управление на продажбите. В момента разговорът като че ли се води от типа по общо теоретични причини да не бъде изпълнено изискването на закона, а не е по принцип изчислен на базата на конкретен брой инсталации, търговски обекти или софтуери за управление, които са на продажбите, които трябва да бъдат актуализирани".

Бъчваров е категоричен, че няма причина за удължаване на срока за подмяна на софтуера и фискалните устройства. От бизнеса вече предупредиха, че икономиката е изправена пред колапс, ако не бъде удължен срокът за подмяна на касовите апарати. От 1 април всяка покупка трябва да бъде отразена до пет минути в Националната агенция за приходите по електронен път.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »