,,Ислямска държава“: Ние взривихме сградата в Русия

,,Ислямска държава“: Ние взривихме сградата в Русия
A A+ A++ A

Джихадистката групировка „Ислямска държава“ пое отговорност за трагичния инцидент в руския град Магнитогорск, Челябинска област. В навечерието на Нова година силна експлозия разтърси жилищна сграда.

39 души загинаха под отломките на срутилата се част от сградата. Чрез един от пропагандните си канали – вестник „Ал Наба“, джихадистите от „Ислямска държава“ обявиха, че те стоят зад инцидента и всъщност става въпрос за умишлени действия. Руските власти отрекоха това.

Следственият комитет на Руската федерация категорично отрече, че става въпрос за терористичен акт, отчитайки, че не са намерени следи от експлозиви и взривни вещества. Говорителката на комитета Светлана Петренко посочи, че разследващите проучват версиите, но няма доказателства за терористичен акт.

Следственият комитет посочи, че основната версия остава газова експлозия. „Съветвам журналистите да не се доверяват на изявления от терористични групировки, които както знаем, поемат отговорност за всякакви големи инциденти в различни държави“, заяви Светлана Петренко.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"