Спипаха 2 тона нередовно дизелово гориво и 40 кг безакцизен тютюн

Спипаха 2 тона нередовно дизелово гориво и 40 кг безакцизен тютюн
A A+ A++ A

При други  полицейски операции, проведени вчера на територията на Софийска област, са установени още два случая на незаконно присъединяване към електроразпределителната мрежа, както и нарушения във фирмена документация; иззета е незаконно добита дървесина

В хода на специализирана полицейска операция, проведена през вчерашния ден на територията на РУ- Костинброд, от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР- София и Агенция „Митници“ е извършена съвместна проверка на обект в Костинброд, стопанисван от криминално проявен местен жител. Установено е неправомерно съхранение на 2000 литра дизелово гориво, разпределено в пластмасови съдове, за което управителят не представил необходимите документи. Горивото е иззето от митническите инспектори, а случаят е докладван в районната прокуратура. По случая е регистрирана преписка.

 

40 кг ситно нарязан тютюн без български акцизен бандерол бе иззет при друга полицейска операция, проведена от служители на РУ- Самоков. Нередовната акцизна стока е открита при проверка на лек автомобил „Опел Зафира“. За срок до 24 часа е задържана 63- годишна самоковка. По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на районната прокуратура.

 

В хода на продължаващите съвместни проверки със служители на ЧЕЗ Разпределение с цел противодействие на нерегламентираните действия по електроразпределителната мрежа, в предиобедните часове на вчерашния ден са констатирани два нови случая на незаконно присъединяване към мрежата, осъществено в частни имоти в Ботевград. Образувани са досъдебни производства, разследването по които продължава под наблюдението на районната прокуратура.

 

Специализирана полицейска операция бе проведена вчера и от служители на РУ- Сливница. В хода на извършени проверки, съвместно с представители на Инспекцията по труда,  са установени нарушения в два обекта в Драгоман. В офис на спедиторска фирма е констатирана липса на график за работа и правилник за вътрешния ред, а в митническа агенция е установена работа на 24- часови смени и отново липса на правилник за вътрешния ред. Управителите на двата обекта са призовани за съставяне на актове за извършените нарушения. По случая е регистрирана преписка. В хода на акцията в ареста на РУ- Сливница е задържан криминално проявен и осъждан местен жител. Около 14.10 часа, при извършената му полицейска проверка, 44- годишният мъж не изпълнил дадените му разпореждания от органите на реда, а впоследствие, в сградата на районното управление, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, като отправял обидни и нецензурни изрази към полицейски служител. Срещу задържания е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 270, ал.1 от НК. Уведомена е районната прокуратура.

 

Полицейска операция по линия „горско стопанство“ провели вчера служители на РУ- Елин Пелин и Регионалната дирекция по горите. В хода на съвместните проверки са иззети общо 3.40 кубика дърва за огрев без превозни билети и документи за законен произход, установени в частни адреси в селата Доганово и Лесново. Съставени са актове по Закона за горите.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници