Патриотите преговарят да се явят ли заедно на евровота

Патриотите преговарят да се явят ли заедно на евровота
A A+ A++ A

Патриотите преговарят дали да се явят заедно на евровота тази година. В сряда се е провело заседание на съвета на т.нар. „малка коалиция“. На него обаче са присъствали само представители на две от формациите – ВМРО и НФСБ, а лидерът на „Атака“ Волен Сидеров е отсъствал.

По време на срещата патриотите обсъждали два въпроса – евроизборите и организационни теми около ръководството на парламентарната група.

Сидеров е бил поканен и писмено, дори чрез СМС-и и аргументирал липсата си със спешна работа.

На свой ред ВМРО и НСФБ обсъдили, че нищо не пречи да патриотичното обединение да се яви заедно на изборите за европарламента. Според коалиционното споразумение обаче такова решение не може да се вземе без Сидеров и атакистите, които за трети пореден път бойкотирал заседанието на съвета.

„Не бяхме в пълен състав, за трети път нямаше представители на "Атака", но ние си проведохме планираното заседание, заяви в кулоарите на Народното събрание Валери Симеонов.

Той поясни, че водят преговори как ще се явят на вота, но все още няма финално решение. По думите му разединението между патриотите по темата със самолетите не означава края на коалицията и няма вътрешна драма. Въпреки това Симеонов не пожела да каже дали ще се явяват сами на изборите или предпочита това да стане в обединение. 'След като преговаряме значи търсим мнението на нашите партньори“, разясни Симеонов.

Относно организационните въпроси, ВМРО и НФСБ предлагали Валери Симеонов да стане съпредседател на парламентарната група наравно със Волен Сидеров.

Мотивът бил във факта, че Симеонов вече не е вицепремиер, а редови депутат. На свой ред обаче атакистите били категорично против, а аргументът бил, че НСФБ все още имат свой вицепремиер в лицето на Марияна Николова, която бе посочена от Валери Симеонов на негов заместник. По неофиациална информация именно желанието Симеонов да бъде съпредседател на групата била и причината за бойкота на заседанията от страна на атакистите.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"