The Prodigy не оправдаха очакванията, надминаха ги

The Prodigy не оправдаха очакванията, надминаха ги
Точно в 23:00 часа в събота всички сцени утихнаха за мощното изригване на червените светлини и дългоочаквания унищожителен звук на The Prodigy на Spirit of Burgas.
A A+ A++ A

Разтърсващият лайн-ъп на всички сцени във втория ден на Spirit of Burgas изстиска до последен дъх развихрилата се палжна тълпа.

Около 30 000 души подскачаха по пясъка в деня, преминал под знака на еуфоричното очакване на безспорните звезди The Prodigy.

След прекаленото и малко изнервящо закъснение на Busta Rhymes в петък, в събота всички изпълнения започваха с учудваща за такова мащабно събитие точност. В 18:30 на голямата сцена забиха Panican Whyasker – вероятно най-подходящото българско присъствие предвид следващите музиканти на тази сцена.

Момчетата бяха зареждащи както винаги и настроиха тълпата позитивно за почти напълно непознатите румънци от Sensor. Симпатичната комбинация от дъбстеп с нежните вокали на чаровната Лора Ориан, облечена в дълга изкрящо червена рокля, се харесаха на публиката в Бургас, която вече трепереше за легендарните The Prodigy.

В разгара на свежото шоу на канадците от Sum 41 на Jack Daniel's Rock Arena се развихриха безмилостните Vendetta и Last Hope. Въпреки че някои твърдолинейни фенове оцениха като недостатъчно силно представянето на Vendetta, всъщност на пясъка се беше развихрило зловещо едночасово пого, така че все пак всички останаха доволни.

В същото време На тъмно Freestyle сцената беше окупирана от яростите хип-хоп ритми на X Team и безпрецедентното съвместно участие на звездите от Sniper Records и R&B Records.

Твърде краткото участие на Killa K, Mista P и Starter Ass от едва 30 минути успя да зарадва феновете с емблематични парчета като „Революция (Готови ли сте?)" и „Минус втори етаж", както и нови бесни рими със силна патриотична и социална нотка, подкрепени от избухващия ритъм на Starter Ass.

Обявеното като батъл съвместно участие на враговете от зората на българската хип-хоп култура Dj Stancho и Мишо Шамара (вече Big Sha) всъщност беше едно емоционално изригване, доминирано от приятелството и любовта към музиката. Все пак чухме най-силното от Спенс, макар и на запис, както и няколко емблематични неща от варненското крю от епохата на „Гумени глави".

Точно в 23:00 часа всички сцени утихнаха за мощното изригване на червените светлини и дългоочаквания унищожителен звук на The Prodigy.

Това, че сме ги гледали само преди две години пак на същия плаж на Spirit of Burgas, нямаше абсолютно никакво значение, защото тълпата просто откачи още с появата на Лиам, Кийт Флинт и Максим и остана такава дълго след края на шоуто им.

А то беше уникално за преживяване и невъзможно за разказване. И този път не мина без Smack my beat up, Spitfire и Firestarter, по време на която точно в центъра на тълпата някой тематично запли факла. The Prodigy просто защитиха етикета си на легендарни музиканти и заредиха с още по-голяма тръпка очакванията към бъдещия си проект с работното заглавие How To Steal A Jet Fighter, неща от който прозвучаха за първи път пред публика именно в Бургас.

Малко поизморени и на предела на емоцията хората останаха на пясъка, защото все още имаше много за гледане и слушане.

На главната сцена след гигантските The Prodigy се качи също огромният Skiller – българският световен бийтбокс шампион, който удължи фестивалната тръпка до Foreign Beggars, които сложиха една приятна и продължителна точка на втория ден на Spirit of Burgas с диджейски сет.

На Jack Daniel's Rock Arena след полунощ свириха Контрол и Piranha, а на BraZZoBraZZie сцената бяха страхотните млади музиканти от Southwick заедно с невероятната чаровница Рут Колева. Тълпата пред тях като че ли беше дошла с идеята да отпусне уморени тела след зверското подскачане на The Prodigy, но това продължи само няколко минути, след което отново затанцувахме в лежерни и зареждащи фънк ритми.

За най-неуморните остана реге завършека на На тъмно Freestyle сцената, където нощта до изгрева беше поверена на Zion Lion's Sound System.

Електронните фенове разказват, че преживяването на Solar Dance Arena с Mark Knight и Fedde le Grand също е било страхотно, но за съжаление е трудно да преживееш толкова страхотни неща за толкова кратко и наситено с музика време...

#SPIRIT of Burgas #The Prodigy #Panican Whyasker #Sensor #Sum 41 #Skiller #Southwick #Рут Колева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"