Ивет Лалова: Тежка е короната на най-бързата жена в Европа

Ивет Лалова: Тежка е короната на най-бързата жена в Европа
Ивет Лалова ще се състезава и на 200 м спринт на Олимпиадата в Лондон. Снимка: Ройтерс/Гонг
A A+ A++ A

Най-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова отчете като успех представянето си на Олимпиадата в Лондон, след като вечерта в събота отпадна на полуфинала на 100 м спринт.

Най-добрата лекоатлетка Ивет Лалова призна, че е имала проблем със старата си травма по време на полуфинала на 100 м на Олимпийските игри в Лондон, предаде Би Ти Ви в неделя.

Тя обаче не скри, че дори да бе напълно здрава, времето, което трябваше да постигне, за да влезе във финала, е било напълно непосилно за нея през този сезон.

Ивет Лалова завърши шеста в своя полуфинал с време от 11.31 секунди, след като бяга за 11.06 секунди на четвъртфинала, и не намери място в битката за медалите.

Българската състезателка Ивет Лалова сподели след отпадането си на полуфиналите на 100 метра на Олимпийските игри в Лондон, че съжалява, ако е разочаровала с представянето си българските фенове.

„Имах малък проблем с травмата, но каквото и да си говорим, финалът се затвори на едни невероятни времена. Трябваше да бягам около 10,80 секунди, за да се класирам, а това е непосилно за мен. Това е една от най-силните Олимпиади. Много, много съм учудена от тези невероятни резултати. пресявката с три полуфинала е много трудна за състезателките", каза Ивет Лалова.

„Отчитам като абсолютен успех моето представяне. Всяко едно представяне на нашата държава е успех, трябва да сме реалисти. Тежка е короната на най-бързата жена е Европа, защото има повече очаквания", добави Ивет, която наскоро спечели европейската титла на 100 м спринт.

„Ще имам участие и на 200 метра и се надявам да се съхраня за тази дистанция. За тези момичета това е върхът на кариерата. Аз лично предпочитам да участвам на една Олимпиада, а след това и на още една, отколкото да блесна за една година и след това да изчезна“, каза още тя. Сериите на 200 метра при жените стартират в понеделник.

„Ще направя всичко възможно да да се представя добре на 200 метра, имам цял един ден. Но определено 100 метра беше моята коронна дисциплина. Най-важното е, че медалът от Европейското първенство е в джоба ми“, добави чаровната ни спринтьорка.

Финалът в дисциплината бе спечелен от Шели-Ан Фрейзър-Прайс от Ямайка, която завърши с 10,75 секунди.

#летни олимпийски игри #Олимпийски игри #Олимпиадата в Лондон #Лондон 2012 #Ивет Лалова #спринт #спринтьорка #200 м

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лондон 2012
Последно от Лондон 2012

Всички новини от Лондон 2012 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"