Бареков с ключови срещи на високо ниво в Страсбург

Бареков с ключови срещи на високо ниво в Страсбург
A A+ A++ A

Ръководството на единствената българска консервативна партия “Презареди България” – ББЦ проведе ключови срещи на високо ниво в Страсбург с Марко Дзани, дясната ръка в Европейския парламент на лидера на Северната Лига Матео Салвини, и с ръководството на ЕКР и АКРЕ.

Акцент в разговорите е бил новият политически и консервативен проект “Обединени консерватори” в България. Евродепутатът Николай Бареков лично е запознал европейските консерватори  с напредъка на преговорите между „Презареди България”-ББЦ  и останалите консервативни партии в у нас (включително и Атака), като е подчертал, че коалицията ще бъде обявена през февруари, а целта - поне втора политическа сила на европейските избори и излъчване на голям брой евродепутати.

По време на разговорите са били обсъдени и бъдещите сурови и категорични мерки за прекратяване на нелегалната миграция по суша и море в Европа.

„Макар и от друг съюз - “Европа на нациите и свободите” с господин Дзани ще работим по създаването на голям патриотичен и консервативен блок в следващия Европарламент”, информира Бареков минути след края на срещата. „Италианската консервативна партия Северна Лига е първа сила и се готви да атакува Европарламента с огромен брой депутати”, допълни  той.

„Бях запознат с развитието на разговорите между лидерите на Северна лига и на полските консерватори господин Матео Салвини и пан Качински за изграждането на общ съюз в следващия Европейски парламент, който да пребори социалистите и да бъде незаобиколима и поне втора сила”, разкри още българският евродепутат.

След срещата с лидера на Европейските консерватори и реформисти /ЕКР/  в Европейския парламент професор Ришард Легутко и с лидера на Алианса на Консерваторите в Европа /АКРЕ/  и водещ кандидат за председател  на Европейската комисия Ян Захрадил стана ясно, че започва подготовка на голямо и значимо събитие, което ще се състои за първи път у нас.

„С тяхна подкрепа подготвяме най-големия форум на Консервативните партии в света - Конгреса, който ще се проведе през пролетта в София”, информира Бареков.

Евродепутатът допълни още, че целта на консерваторите е да управляват и да реформират боледуващия ЕС. „България и Европа се нуждаят от нашите консервативни идеи за запазване на нациите, независимостта и правовата система на демокрацията”, категоричен е той.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"