ДПС: Премиерът да се разграничи от Каракачанов за Войводиново

ДПС: Премиерът да се разграничи от Каракачанов за Войводиново
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов да се разграничи от изказванията на своя вице Красимир Каракачанов по адрес на циганите, а прокуратурата да се самосезира и да провери незаконното събаряне на ромските къщи във Войводиново. Своето отношение да изразят президентът и председателят на парламента, а управляващите да озаптят омразата и разделението, които се разрастват опасно.

За това призова ДПС в декларация, прочетена от парламентарната трибуна от лидера на движението Мустафа Карадайъ. В нея той осъди всички брутални инциденти от последните дни - и побоя над военния във Войводиново, и нападението над курсантите, както и нахлуването и пребиването на възрастния циганин от Павел баня. Станахме свидетели на груба манипулация и опит за политическа употреба с цел краткосрочни дивиденти. В навечерието на изборите криминални случаи се етнизират", възмути се той.

Лидерът на ДПС посочи, че в двете секции във Войводиново неговата партия има само 6 гласа и заключи, че именно управляващите носят отговорност за етническото напрежение в страната.

"Премиерът да се разграничи от изказванията на вицепремиера и да приеме необходимите политически действия", настоя Карадайъ по адрес на лидера на ВМРО и военен министър. " Докато един вицепремиер поражда етническо напрежение, ГЕРБ открива европейската културна столица под мотото "Заедно", недоумява Карадайъ.

"Свидетели сме на реална заплаха на етническо противопоставяне с безпрецедентно разделение. Политиката на управляващате е основната причина за разделението и войнстващата омраза. ДПС остро осъжда всяко посегателство върху личността и собствеността на гражданите, отрича несъстоятелните политики на управляващите, които задълбочават съществуващите проблеми, вместо да ги решават", заяви още лидерът на движението. Карадайъ призова час по-скоро всички органи и институции да изпълнят задълженията си и да започне комплексно решаване на проблемите.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници