Стоичков отрече да се гласи за президент на ЦСКА

Стоичков отрече да се гласи за президент на ЦСКА
Христо Стоичков отрече, че ще става президент на ЦСКА. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Старши треньорът на "Литекс" Христо Стоичков отрече информациите от последната седмица, които го правят президент на ЦСКА.

По-рано в събота депутатът от ГЕРБ Емил Димитров, който е близък приятел и партньор на бившия футболист, заяви, че собствениците на червените от "Титан" АД ще продадат мажоритарния дял и Стоичков ще вземе властта в клуба.

"Няма да говоря много по тази тема, защото тя не кореспондира с истината. Цялото ми внимание е насочено към работата и подготовката ми с "Литекс". Знаете, че винаги се коментира моето име и то е слагано където трябва и където не трябва. На този етап не съм водил преговори с никой. Не мога да бъда поставян на друго място, в друг клуб след като няма дори и някакви предварителни разговори", коментира Стоичков, цитиран от Дневник.

Той обясни, че е "изключително доволен" от подготовката на "Литекс" за новия сезон, независимо от сътресенията около финансирането и наличните футболисти на клуба. Бившият национален селекционер показа, че не се притеснява от останалите претенденти за титлата в първенството.

"Много хора се чудят как "Литекс" ще се противопостави на другите отбори в А група, на фаворитите. Но ние ги видяхме хубаво какво представляват. Представиха се в Европа, ама май само с новата си екипировка. Всичко се видя. Едно е да играеш в Каварна, в Търговище, където и да е в България, а съвсем друго е в Европа. Така че изобщо не ме е страх да започнем първенството с това, което имаме като състав", каза Стоичков.

Наставникът на оранжевите отново коментира темата за развитието на българския футбол.

"Когато ние почвахме, нямаше чужденци и видяхте до къде стигнахме. За мене това е пътя, и това е начина. Защото в последните 20 години нищо не се направи в българския футбол за развитието на младите таланти. Идват някакви чужденци, на които никой не знае дори и името, а заради тях се пренебрегват нашите талантливи момчета. Не правим сметки къде ще се нареди "Литекс". Ще играем мач за мач и съм оптимист за представянето на отбора", завърши Стоичков.

#Титан АС #ЦСКА #ГЕРБ #Емил Димитров #Димитър Борисов #Христо Стоичков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"