Цветанов сигурен, че САЩ ще свалят цената на изтребителите

Цветанов сигурен, че САЩ ще свалят цената на изтребителите
A A+ A++ A

По предложение на шефа на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов ще бъде открито заседанието на парламента за одобряване на решението на МС да започнем преговори със САЩ за нови изтребители. Това съобщи самият той, който разкри, че всички политически сили са подкрепили предложението му по време на Председателския съвет тази сутрин.

Предложих заседанието да бъде открито и да не бъде закрито. Защото, това, което казах и на нашите колеги народни представители, ние няма от какво да се крием. Обществото трябва да знае къде ще се направи този инвестиционен разход, защо го правим и че това е постигнат политически консенсус от коалиционния съвет, който беше взиман през всичките тези години", коментира Цветанов.

Той е убеден, че САЩ ще свалят цената на офертата след днешното решение на Народното събрание.

"Ще можем действително да отворим възможността да бъдат изяснени всички детайли, да може да бъде казано всичко и съм убеден, че ще може и цената да падне. Така че тази цена, която към настоящия момент има в офертата, тя не е реална и тя няма да бъде съотносима към крайния процес, който би могъл да завърши след няколко месеца", разясни Цветанов.

На въпроса дали сумата ще бъде под 2,1 милиарда, той отговори категорично утвърдително.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"