Македония избира президент на 21 април

Македония избира президент на 21 април
A A+ A++ A

Президентските избори в Македония ще бъдат насрочени до 8 февруари, като първият изборен кръг вероятно ще се проведе на 21 април, а вторият - на 5 май, съобщи Плусинфо, цитирайки председателят на парламента Талат Джафери.

„Първият кръг трябваше да се състои на 14 април, вторият - на 28 април, но като се има предвид, че втория кръг съвпада с Великден, обмисляме да преместим датите със седем дни. Това означава първият кръг да се проведе на 21 април, а вторият - на 5 май. С това президентските избори трябва да бъдат обявени до 8 февруари“, каза Джафери.

Крайният срок за встъпването в длъжност на новия президент, каза Джафери, е 12 май, защото тогава е последният ден от мандата на Иванов и за да се осигури приемственост на президентския пост, е необходимо изборите да приключат дотогава.

Успоредно с президентските избори в три общини ще се проведат и местни избори за кметове, в които понастоящем са назначени действащи длъжностни лица. Кметове ще се избират в Ново село, където предишния кмет подаде оставка, както и в Охрид и Дебър, чиито кметове са починали.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »