ГЕРБ гони изборен резултат от минимум шестима евродепутати

ГЕРБ гони изборен резултат от минимум шестима евродепутати
A A+ A++ A

ГЕРБ си поставя изборната цел да спечели поне шестима евродепутати, а и повече. Това заяви в първата си реч за откриването на новата сесия лидерът на ПГ Цветан Цветанов.

Всички да работим за по-силна, справедлива, устойчива Европа. Избирателите трябва да знаят какъв е залогът за вота им, бъдещето на ЕС, напомни Цветанов.

Той се спря и на подхода на ГЕРБ относно местните избори и оповести, че кандидатурите няма да бъдат само партийни. Управляващата партия ще подкрепя и градончалници, с които е работила добре досега, независимо от кого са били издигнати преди това, стана ясно от декларацията на Цветанов.

Ще подкрепим хората, които са подобрили живота в своите населени места, заяви вторият ГЕРБ. И подчерта, че ГЕРБ ще се вслуша и в обществените нагласи относно кандидатурите. Ще подкрепим и кметове, идигани от инициативни комитети, но с които сме взаимодействали добре, каза още шефът на депутатите от ГЕРБ.  

Той изреди и законодателните промени, които предстоят през новия политически сезон и гарантира, че управляващите ще се съобразят относно Изборния кодекс и с докладите на ЦИК и БАН за електронното гласуване, но ще търсят и баланс за привличане на българите в чужбина към изборите, и за гарантиране на сигурността на вота.

Цветанов разкритикува новогодишната реч на президента, като констатира, че тя отново провокира разделение и омраза. Той призова за повече прагматизъм в политиката и установи, че някои политици смятат, че хората харесват кресливия им тон.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »