Новак Джокович идва в България за Sofia Open

Новак Джокович идва в България за Sofia Open
A A+ A++ A

Новак Джокович идва в България за Sofia Open. „Ако не като участник, то ще даде няколко безплатни уроци на нашите деца, и също ще се включи в официалната част от турнира. Организацията до момента е перфектна. Чичо му Горан Джокович е директор на турнира, има огромен опит, справя се по блестящ начин. Също и БФТенис натрупа сериозен опит при организирането на турнири“, обяви пред БТВ министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Кралев коментира още, че имаме с какво да се гордеем при младите ни тенисисти, защото при 16-годишните номер 1 в света е Пьотр Несторов от Варна, при 18-годишните Адриан Андреев е вицеолимпийски младежки шампион, който завърши 2018 г. като четвърти в света, а сега е номер 2.

Изявленията на Григор Димитров относно участието му в турнира Sofia Open Красен Кралев коментира така:

„Не приемам думите му като критика, защото е имало много futures-и преди това, по времето, когато той е трябвало да играе в тях – той не е играел. Да не изместваме темата от това, че в България се организира един прекрасен ATP турнир, за който всички фенове мечтаят. Това е годината, в която този турнир е най-силен, едни от най-големите световни звезди, които са и по-напред в световната ранглиста от Григор, са избрали да участват в София. Казал съм го хиляди пъти – когато иска, Григор е добре дошъл да участва в този турнир. Ние не правим турнир за един човек, който и да е той. Поканили сме целия световен елит, от топ 30 имаме 6 тенисисти, които сами си избират София, защото знаят, че условията тук са прекрасни, българските зрители ще могат да гледат тенис от най-високо ниво“.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници