Ало измамници завлякоха старица в Димитровград с над 20 000 лв.

Ало измамници завлякоха старица в Димитровград с над 20 000 лв.
A A+ A++ A

Възрастна жена от Димитровград за втори път е станала жертва на ало измамници в рамките на три дни. Вчера по схемата „съдействие на полицията“, 83-годишната потърпевша е събрала спестяванията си - 14 500 лева и е дошла в Хасково. След инструкция от мнимия полицай, тя оставила парите на автобусна спирка на булевард „Съединение“, в близост до болницата.

Въпреки това измамниците усетили, че жената разполага с още пари. Те продължили да й звънят по мобилния телефон с молба да им „съдейства“. Жената отишла в банков клон и опитала да изтегли още 8000 лева.

След сигнал от банката в полицейското управление, служителите са предотвратили поредната ало уловка. Преди три дни жената отново бе подведена по същата схема. Тогава от терасата на жилището си на улица „Груди Кирков“ в Димитровград хвърли 4000 долара и 1000 лева.

От МВР-Хасково съветват  гражданите да не се доверяват само на телефонни обаждания, колкото и логично и убедително да им звучат. Доверието в полицейската институция води до готовността на възрастните хора да бъдат полезни.

В това си желание те попадат в измамен сценарий, при който са ощетени с различни суми. Преди да предприемат оставяне или хвърляне на пари през терасите, хората биха могли да се посъветват с полицейския си инспектор или да позвънят на тел.112.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »