И президентът подкрепи превозвачите: Аз съм с вас, трябва да се борим за нашите права

И президентът подкрепи превозвачите: Аз съм с вас, трябва да се борим за нашите права
A A+ A++ A

Президентът Румен Радев изрази подкрепа за българските превозвачи в борбата им срещу пакета "Мобилност" на Европейския съюз. Днес той се срещна с представители на българския транспортен бранш на "Дондуков" 2 преди техния протест в Брюксел на 10 януари.

"Искам да изразя своята абсолютна подкрепа към вашите искания, към предприетите от вас действия и намерение за справедливи протести. Изразявам уважението си към вашата дейност, която не само има огромен принос към българската икономика, като принос към БВП и трудовата заетост, тя осигурява препитание на много семейства. Аз съм с вас. Точно вашите справедливи искания дават повод всички институции в България да са обединени в подкрепата си към вас“, обяви президентът по време на срещата.

Вашата борба е справедлива, защото предприетите действия и желание за промени по пакета "Мобилност" са в грубо нарушение на принципите на ЕС за свободния пазар, принципите за свободно движение на стоки, услуги и хора. Трябва да се борим за нашите права. Това е дискриминация към българския бизнес, която не трябва да позволяваме да се осъществи“, допълни Радев.

Той уточни и че се поддържа контакт с българските евродепутати относно действията, които се предприемат в Европейския парламент.

"В президентската институция поддържаме редовна комуникация с нашите представители в европарламента какво точно и как ще бъде внесено в Комисията по транспорт. Очакваме оттам нататък гласуването. Надявам се вашият справедлив протест да повлияе. Следват евентуално и дискусиите в т.нар. триалог, където също е много важно да има борба за всеки един пробив по различните параметри, които предлагате и стиковате с представителите ни в ЕП.

Искам да чуя вижданията и намеренията ви, и как ние институциите в България можем по най-добрия начин да подкрепим вашите действия“, се обърна той към превозвачите.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов също изрази подкрепа за превозвачите, като обсъди въпроса им с транспортния министър Росен Желязков. Бе решено и самият Желязков също да присъства на протеста им в Брюксел.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »