Каракачанов: Всички постройки в ромската махала във Войводиново са незаконни

Каракачанов: Всички постройки в ромската махала във Войводиново са незаконни
A A+ A++ A

Всички постройки в ромската махала на Войводиново са незаконни. Във вторник ще бъдат извършени проверки на място от ДНСК и пожарната и къщите ще бъдат съборени най-рано след 14 дни, тъй като тогава изтича законовият срок за обжалване. Това обясни министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Хората от селото също настояват за премахването на незаконни постройки. В понеделник те излязоха на протест, след като ден по-рано 33-годишен военен беше пребит от двама младежи на пътя.

Според Каракачанов трябва да бъде изготвена цялостна програма за решаване на ромския въпрос и да се обвърже получаването на социални помощи с образованието и полагането на труд.

„Хората не са длъжни да търпят част от населението, което има само права и не иска да разбере, че има и задължения и трябва да спазва закона”, категоричен е министърът.

Той коментира и темата с изтребителите, които страната ни предстои да закупи. Каракачанов изрази готовност да води дебат по темата кой модел самолети е най-добрият за нуждите на авиацията ни.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"