Студът продължава утре и цялата следваща седмица

Студът продължава утре и цялата следваща седмица
Pixabay
A A+ A++ A

Студът продължава и на Богоявление. В неделния ден се очакват слаби превалявания от сняг в Западна България, но в Централна и Североизточна България те ще бъдат по-интензивни, предаде БГНЕС. Сутрешните температури ще бъдат между минус 11 и минус 5 градуса, а дневните ще бъдат между 1 и 4 в централните и източни райони, в Западна България по-ниски и малко под нулата. Новата седмица, която ще започне с Ивановден ще бъде студена и снежна.

В понеделник студът ще се задържи, съществена промяна в сутрешните температури не се очаква – остават до около минус 10 градуса, дневните също ще се понижат и ще бъдат между минус 5 и 0 градуса, за София дневната температура в понеделник ще бъде около минус 4 градуса.

Във вторник ще бъде още по-студено, тъй като ще се изясни, навсякъде се очаква да бъде слънчев денят. Сутрешните температури ще бъдат между минус 18 и минус 8 градуса – в Северна България между минус 16 и минус 8 градуса, в Западна – между минус 15 и минус 11 градуса, в Южна и Източна България около минус 7 градуса. Дневните температури ще се повишат до около минус 3 градуса в Западна и Северна България, в Източна до около 0 градуса. За София минималната температура ще бъде около минус 13 градуса, а максималната около минус 3 градуса.

В сряда се очаква да се заоблачи и на места да има слаби превалявания от сняг, което и слабо ще повиши температурите и ще бъдат – сутрешните между минус 10 и минус 7 градуса, а дневните от минус 2 до около 6-7 градуса над нулата за Източна България. В четвъртък ще се затопли още и вече сутрешните температури ще бъдат между минус 6 и минус 1 градуса, а дневните между 1 и 10 градуса над нулата. 10 се очаква да са градусите по Черноморието, където ще има и слаби валежи от дъжд.

От петък се очаква ново застудяване, температурите ще се понижат отново и максималните ще бъдат между 0 и 5 градуса. В почивните дни ще бъде студено, не се очакват валежи. Сутрешните температури ще бъдат около минус 7-минус 2 градуса, а дневните между минус 1 и 5 градуса, за София максималната температура ще бъде около минус 1 градуса.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »