Найденов: Земеделието не е Ватикана!

Найденов: Земеделието не е Ватикана!
„Сектор земеделие не е Ватикана и не може с оглед на това, което става, аз да не приема, че нещата са сериозни“, каза министърът. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на земеделието Мирослав Найденов заяви, че е наясно със сериозността на ситуацията на българските земеделци.

„Сектор земеделие не е Ватикана и не може с оглед на това, което става, аз да не приема, че нещата са сериозни. Няма път, в който да не съм се опитвал да убедя премиера, че секторът е приоритетен и се нуждае от средства, но цифрите показват, че средствата са повече“, заяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, цитиран от БГНЕС.

Найденов изтъкна, че дори и при намалените национални доплащания парите на единица площ за кампания 2011, които ще се изплатят през 2012 година, ще бъдат повече, отколкото са средствата за кампания 2010.

Повече са и общите пари за земеделие. Плащанията по кампания 2010 са 1 066 488 980 лева, а за кампания 2011 са 1 258 130 243 лева.

„Аз не се оттеглям от подписа си от финансовата рамка за земеделие. Тя е нещо много добро за българското земеделие, но когато правихме рамката, България имаше икономически ръст“, заяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Министърът обясни, че няма как да бъде изпълнено искането на протестиращите земеделци парите за националните доплащания за единица площ да бъдат с 230 милиона повече от това, което е заложено в държавния бюджет.

Въпреки това той покани представителите на Националната асоциация на зърнопроизводителите на разговор.

Приемайки, че истинският български земеделец е разумен човек, министърът не вярва и не допуска, че може да се стигне до блокиране на границата от страна на зърнопроизводителите.

#Мирослав Найденов #Найденов #земеделие #земеделци #протест #протестиращи #гранични #пунктове #България #Ватикана #Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »