Тръмп: Сирия е пясък и смърт

Тръмп: Сирия е пясък и смърт
A A+ A++ A

Пясък и смърт - с тези думи президентът на САЩ Доналд Тръмп описа Сирия, като същевременно остана уклончив за конкретните срокове на изтеглянето на американските войски от тази страна, предаде Франс прес.
 
"Сирия е загубена отдавна. Освен това говорим за пясък и смърт. За това става дума. Не говорим за някакви огромни богатства", каза Тръмп.
 
"Не искам да сме в Сирия до безкрайност. Тя е пясък и смърт", настоя той. Тръмп продължи да не дава конкретен график за обявеното от него изтегляне на американските войски от Сирия, което той аргументира с преценката, че групировката "Ислямска държава" там е победена.
 
"Изтегляме се. Ще отнеме известно време. Никога не съм казвал, че ще си тръгнем от днес за утре", заяви той. При първоначалното обявяване на това изтегляне на 19 декември Тръмп беше заявил, че американските войски в Сирия "се прибират всички и се прибират сега", отбелязва АФП.
 
В момента в Северна Сирия са дислоцирани около 2000 американски военнослужещи, предимно специални части, които се бият срещу ИД и обучават местни сили в освободени от джихадистите райони.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »