От арабския свят: Ердоган е най-изтъкнатият световен лидер

От арабския свят: Ердоган е най-изтъкнатият световен лидер
A A+ A++ A

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е бил отличен като "най-изтъкнатият световен лидер" в проучване в арабския свят, осъществено от медийната група Rassdnews, която се ползва с голямо влияние сред арабите, съобщават турски вестници днес.

Ердоган е спечелил 77 процента от гласовете, с което се е настанил на първото място в класацията, оставяйки след себе си редица световни лидери, сред които президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин и саудитския крал Салман, пише "Хабертюрк".

На второ място с подкрепа от 52 процента е поставен бившият египетски президент Мохамед Морси, когото армията свали от власт през 2013 г.

"Йени шафак" уточнява, че в гласуването са участвали 300 хиляди души, които е трябвало да изберат "най-изтъкнатите личности в света през 2018 г.".

Отделно убийството на саудитския журналист Джамал Кашоги в генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул е посочено като "най-отличителното събитие на 2018 г." в друго запитване на същата мрежа, пише още турският печат, цитиран от БТА.

Ужасяващото престъпление, извършено на 2 октомври м.г., потресе целия свят, особено с разкриването на подробностите по случая. Смята се, че Хашоги е бил удушен, малко след като е влязъл в консулството, а след това тялото му е било разчленено и унищожено.

Медиите на мрежата Rassdnews, създадена в Египет след революцията от януари 2011 г., са следени от милиони потребители в целия арабски свят, отбелязва "Йени шафак".

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"