Хиляди на протестно шествие в Белград

Хиляди на протестно шествие в Белград
A A+ A++ A

Няколко хиляди души участваха в четвъртото антиправителствено шествие в центъра на Белград.  Много от тях бяха с жълти жилетки. Те се обявиха срещу промените в пенсионното законодателство.

Демонстрантите носеха плакати с надписи "Искаме реформа и контрол върху пенсионния фонд" и "Ограбването на пенсионерите не е реформа". Шествието тръгна от философския факултет но Белградския университет, а след това продължи по улиците на града.

По време на протестната акция не бяха забелязни полиция или жандармря, предаде ТАСС, цитирана от iNews.  Пътна полиция спираше движението,  за да пропусне колоната.

Министерството на вътрешните работи на страната засега не е изнесо официални занни за броя на протестиращите.

Съобщава се, че недоволните са свирили със свирки, раздавани от от организаторите, а мледижи са били барабани. Тълпата издигна антиправителствени  лозунги, както и такива срещу президента Александър Вучич. Бяха използвани и мегафони.

Организаторите заявиха, че седващият протест се планира за 6 януари, но най-масово ще е шествието на 16 януари, коего е годишнината от убийството  в Косово на сръбския политик Оливер Иванович.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници