Полицията в Египет ликвидира 40 терористи след атентата снощи

Полицията в Египет ликвидира 40 терористи след атентата снощи
Twitter
A A+ A++ A

Египетската полиция е ликвидирала 40 терористи при няколко специализирани акции в събота – ден след като самоделна бомба удари туристически автобус в Кайро и уби трима виетнамски граждани и техния гид, съобщава АФП, предаде БГНЕС.

При две от акциите, извършени в район на Гиза са ликвидирани 30 терористи, а други 10 са били убити в размирния регион Северен Синай. Властите са извършили операциите след като получили информация, че заподозрените подготвяли серия от атаки срещу държавни учреждения, туристически обекти и църкви. Полицията е открила огромно количество оръжия и амуниции, както и материали за приготвянето на бомби.

Както БГНЕС съобщи по-рано броят на загиналите при взрива в Кайро нарасна до 4 души. Самоделна бомба удари туристически автобус в Кайро. Сред загиналите са трима виетнамски туристи и един местен гид. В изявление на египетския прокурорски офис става ясно, че 11 други виетнамски туристи са ранени заедно с египетския шофьор на автобуса. Екзплозията е избухнала в Гиза в 18:15 часа местно време в петък. Според Скай Нюз взривът е станал на фона на затягането на мерките за сигурност на важни места в египетската столица.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »