Иззеха картини за над 4 млн. долара от дома на бивш аржентински президент

Иззеха картини за над 4 млн. долара от дома на бивш аржентински президент
A A+ A++ A

Аржентинската полиция иззе 31 картини от дома на сенатора и бивш президент на страната Кристина Фернандес де Киршнер в Буенос Айрес в рамките на разследването по случая за подкуп.

Общата стойност на произведенията на изкуството е 4 млн. долара, а изземането е постановил съдия Клаудио Бонадио. Оперативните работи са продължили около два часа.

През август тази година полицията проведе обиски и в трите жилища на Кристина Фернандес де Киршнер, след като горната камара на парламента на Аржентина одобри единодушно съдебния иск за претърсване на домовете на бившия държавен глава. Те бяха претърсени за доказателства за подкупи от няколко милиона долара, платени от бизнесмени в замяна на обществени поръчки за строителство по време на управлението й.

Разследването по случая за подкуп стартира през ноември миналата година, след като бившата съпруга на заместник-министъра по планирането Роберто Барат призна пред полицията, че е видяла съпруга си да носи чанти с пари. Според прокуратурата тези пари са подкупи от строителни и енергийни компании. По време на претърсването в дома на политика бяха намерени преносими компютри и бележници, в които е записвал операциите си.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"