20 000 души щурмуват Бургас още в първия ден на Spirit of Burgas

20 000 души щурмуват Бургас още в първия ден на Spirit of Burgas
Никой от изпълнителите на петото издание на плажния фестивал не е отказал участието си в него, както това се случи при други музикални събития в България. Снимка: meganews.bg
A A+ A++ A

Над 20 000 души превземат Бургас още в първата вечер на фестивала Spirit of Burgas, съобщи кметът на Бургас Димитър Николов.

Часове преди началото на най-голямото музикално събитие в България звездите, които ще се качат на голямата сцена на 3 август, са в България.

„Ms. Dynamite е в Бургас, Tinie Tempah е в Поморие, а Busta Rhymes каца на летището около 16:00 часа, а хедлайнерът на сцената на Solar Armin van Buuren е пристигнал малко след 12:00 часа“, информира изпълнителният директор на Spirit of Burgas Стефан Еленков.

Той подчерта, че никой от изпълнителите на петото издание на плажния фестивал не е отказал участието си в него, както това се случи при други музикални събития в България.

Със своите размери 24/15/19 метра основната сцена на Spirit of Burgas е най-голямата в България, посочи още Стефан Еленков.

Иначе и пред петте сцени на фестивала са монтирани специални устройства, които да измерват силата на звука, така че да бъде гарантирано спазването на европейските норми за шум и жителите на Бургас да прекарат една спокойна вечер.

Стефан Еленков многократно подчерта силната подкрепа, която Община Бургас оказва на организацията на музикалното събитие.

„Организацията е много трудна и такава подкрепа не се случва в други градове в България. Бургас трябва да е пример за други общински администрации“, категоричен е Стефан Еленков.

По думите му, хотелите и квартирите в Бургас и региона са напълно резервирани в двете седмици около фестивала.

Кметът Димитър Николов е получил уверение от БДЖ, че железниците ще се справят с потока от фенове, които ще щурмуват бургаския плаж.

Изпълнителният директор на фестивала посочи още, че храната и напитките във фестивалното селище ще са в пъти по-качествени в сравнение с предишните издания на фестивала, като с обслужването са ангажирани най-добрите кетъринг фирми в България.

В Зоната на фестивала има два медицински центъра, където посетителите могат да получат помощ в случай на инциденти.

Боклукът се събира разделно в контейнери за пластмата, метал и стъкло.

#SPIRIT of Burgas #Бургас #Стефан Еленков #Димитър Николов #фестивал #сцена

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"