1200 спирки в София вече са с електронни табла

1200 спирки в София вече са с електронни табла
Община Русе
A A+ A++ A

Близо 1200 е броят на електронните табла в София, заявиха за БГНЕС от пресцентъра на Столичната община. От там поясниха, че средствата за поставянето им е осигурено по европейска програма. В последните дни бяха монтирани 220 от тях като 6 от новопоставените са полиметрични.

Такива има на спирките на „Орлов мост”, „Плиска”, „Окръжна болница” и „Лъвов мост”. На четири реда тече информация за превозните средства, които минават от там и времето, в което се очаква да пристигнат на място. Информацията е достъпна и за хора със зрителни проблеми посредством гласово оповестяване. Под таблата са поставени маршрутите на всяка линия, а на гърба на новите устройства има карта на градската транспортна мрежа.

„Много са хубави новите табла, чудесно. Всичко се разчита много добре. Аз имам проблем с очите, но това се разчита идеално. Надявам се да имаме съзнанието и добрата воля да ги запазим, защото това е за нас”, каза Снежанка Златанова. „Харесват ми. По-модерни са. Не са като старите. Така трябва да се обновява. Навсякъде трябва да ги направят така, дори и по крайградските маршрути, защото има места, където няма обозначение, че има спирка”, заяви Аспарух Вълев, който е шофьор в градския транспорт.

На спирката на „Орлов мост” липсва информация, че от тук пътник може да се качи на метрото. Екипът ни се натъкна и на още един проблем. Той е на спирката на „Лъвов мост”, където след премахването на старите електронни табла не е възстановена настилката и в момента неравността представлява опасност за някой по-невнимателен пешеходец. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"