Замърсяване на въздуха над нормите в 8 от големите ни градове

Замърсяване на въздуха над нормите в 8 от големите ни градове
БГНЕС
A A+ A++ A

В големите градове у нас отново е отчетено замърсяване на въздуха, показват данни на показателя „Air Quality Index“ на Европейската комисия, предаде БНР. Най-мръсен е въздухът в София в кварталите "Младост" и "Надежда", където запрашаването е над 4 пъти над нормата. Превишения са отчетени още в Шумен, Смолян, Варна, Перник, Плевен, Велико Търново и Пловдив. 

И днес буферните паркинги на метрото в столицата ще са безплатни за всички, които оставят колите си и използват градския транспорт. Въведената вчера мярка е удължена заради регистрирани завишени нива на фини прахови частици. 

Екипи на Столичния инспекторат продължават проверките за нерегламентирано горене на отпадъци, а от Пътна полиция ще спират автомобили за проверка с мобилни газ-анализатори, които отчитат нивата на отработените газове.

От Столична община призовават гражданите, които имат възможност, да не използват личните си автомобили днес, а тези, които се отопляват на твърдо гориво, при възможност, да използват алтернативно отопление.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »