България, Гърция, Румъния и Сърбия с обща кандидатурата за домакинство на Мондиал 2030

България, Гърция, Румъния и Сърбия с обща кандидатурата за домакинство на Мондиал 2030
A A+ A++ A

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и президентът на Българската федерация по футбол Борислав Михайлов проведоха работна среща с министрите на спорта и представителите на футболните федерации на Сърбия, Румъния и Гърция. Разговорът се проведе в рамките на срещата на високо равнище между четирите страни в Белград.

Министрите на България, Сърбия, Румъния - Красен Кралев, Ваня Удовичич, Богдан Константин Матей, както и зам.-министърът на спорта на Гърция Георгос Василиадис препотвърдиха готовността на четирите страни за съвместна кандидатура за домакинство на Световното първенство по футбол през 2030 г.

Те подчертаха, че проектът за обща кандидатура дава силен политически знак от страна на Балканите към останалия свят.

“Готови сме да защитаваме като екип политическите и икономическите интереси на Балканите”, заяви Красен Кралев.

Представителите на футболните асоциации бяха категорични, че изграждането на спортна инфраструктура е важна за всяка от страните. Борислав Михайлов изрази увереност, че кандидатурата на България, Сърбия, Румъния и Гърция е достатъчно силна и имаме шанс за успех.

Четирите страни се договориха да кандидатстват заедно за Европейското първенство по футбол през 2028 г и през 2032 г. Създава се Комисия за подготовка на общата кандидатурата на четирите страни за Мондиал 2030, в която ще участват по четири души от всяка държава – по две политически лица и по двама представители на футболните съюзи.

По време на срещата бе решено още, че Гърция официално се присъединява към съвместното домакинство на България, Сърбия и Румъния на Европейското първенство по волейбол за жени през 2021 г.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"