Нинова: Стоим твърдо зад отмяна на плоския данък

Нинова: Стоим твърдо зад отмяна на плоския данък
A A+ A++ A

Не е възможно създаване на правителство, подкрепено от всички партии, заяви в „Годината“ по "Дарик" лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Безпринципно е. Няма как да стане това. Ако се прави такова правителство, то би трябвало да е на базата на приоритети, на програма. Къде е тази програма при другите партии? Ние излязохме със своята визия за България. Да видяхте някакво разбиране в основния ни политически опонент ГЕРБ? Без да са я чели започнаха да говорят срещу тази визия. Имаме много сериозни програмни различия с ДПС. Те например никога да приемат да се отмени плоският данък. Ние пък този път ще стоим твърдо зад това или те никога няма да приемат нашето предложение за промяна в здравната система. И за държавното и общинското осигуряване те искат много здравни каси, разхвърляне на частни каси и т.н. Ако ще се правят програмни правителства просто политическият елит да се събере, да си седне на масата и да си краде заедно, няма да стане! Ако ще се прави програмно правителство на базата на приоритети и програми, то е видно, че ние не можем да изработим общо програмно правителство. Това е размиване на отговорност“, каза Нинова.

„Отиваш на избори с ясни обещания, печелиш или си на второ, трето място, управляваш или си в опозиция и изпълняваш това, с което си отишъл на изборите“, допълни тя.

По думите на лидера на БСП българското европредседателство е било успешно технически и организационно, въпреки скандалите и разправиите, но като резултат в политиките - не.

 

 

„Например, изконна българска ценност, за която бих искала да се борим и да възстановим, е свободното движение на хора, стоки и услуги. Точно по нашето председателство възникна големият проблем по пакета „Макрон“, който приключи с лошо решение преди седмица за българските транспортни фирми, шофьори, камиони. И това стана, когато ние бяхме председатели, а можехме много по-силно да търсим съюзници, да намерим и в другите държави подкрепа, да направим по-голяма група, с която да защитим интересите на малките държави от Централна и Източна Европа срещу големите, които наложиха своя интерес в тези решения“, посочи Нинова.

По думите ѝ България трябва да бъде приета в Шенген напълно, защото е изпълнила изискванията за това.

„Трябва да бъде приета по суша, вода и въздух. Със Сергей Станишев в това отношение сме на една позиция. Все пак това е националният интерес на България“, уточни тя пред "Дарик".

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"