Захариева: Микробусът, с подаръци за децата от Босилеград, пътува към Сърбия

Захариева: Микробусът, с подаръци за децата от Босилеград, пътува към Сърбия
A A+ A++ A

Искам да ви уверя, че микробусът, с подаръци за децата от Босилеград, пътува отново към границата със Сърбия. Имаме пълното съдействие и от сръбските власти. Това каза пред журналисти вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, по време на пресконференция на Министерството на външните работи.

Тя бе свикана по повод спирането на бус на границата със Сърбия, който е бил с детски подаръци за предстоящите Коледни празници, изпратени за КИЦ "Босилеград", съвместно с Дирекция "Култура" към Столична община.

Премиерът на България Бойко Борисов и нашият посланик се чуха с премиера на Сърбия - Анна Бърнабич. Посланикът на Сърбия преди малко беше в тяхното външно министерство, за да уточнят всички процедури. Негово превъзходителство, посланикът на Република Сърбия е тук, в Министерството на външните работи повече от час, така че имаме уверението, е децата ще получат коледните си подаръци и микробусът ще бъде още днес в Босилеград, заяви Захариева.

Тя допълни, че са се разбрали със Сърбия да има по-добра координация, за да не се допускат такива случаи за в бъдеще.

„Малко по-рано от Столична община ги помолихме да ни информират за изпращането на подаръчните пакети, за да може там да се реагира на място и ние да осъществим съответно и помощ на хората, които придружават микробуса. Тържеството все пак се е състояло и е било много хубаво, а децата днес или утре ще получат подаръците си“, съобщи още външният министър.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"