Жители на „Враждебна“ излизат на протест срещу замърсяването

Жители на „Враждебна“ излизат на протест срещу замърсяването
A A+ A++ A

На 20 декември 2018 г. (четвъртък) от 10.00 ч. ще се състои пореден протест срещу замърсяването в столичния квартал „Враждебна“. Той ще се проведе на пътния възел бул. Ботевградско шосе“ и ул. „46-а“ (до сградата на „ВАС метал“). Протестът е организиран от Сдружението за благоустройство на квартал „Враждебна“ с председател Александър Димитров и е срещу безхаберието на общинската администрация, която неглижира проблемите, натрупани с десетилетия.

Бунтът на хората е продиктуван от многократно завишените стойности на вредните вещества в атмосферния въздух, както и прахта и калта от товарните автомобили.

Според организаторите на протеста, мръсният въздух е следствие от замърсяването от депата за строителни материали и земни маси, намиращи се в района на кв. „Враждебна“, които се управляват от общинската фирма „Софинвест“.

Сдружението за благоустройство на квартал „Враждебна“ е изпратило петиция до кмета на София Йорданка Фандъкова и до председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков, в която се обяснява за проблема на жителите на кв. „Враждебна“ със замърсяването и се предлагат следните решения:

1. Незабавно закриване на депото за земни маси поради изчерпване на обема му и пренасочване на дейността извън жилищната част на квартала – на терен, предоставен на Столична община за същата дейност през 2008 г.

2. Ускоряване на процедурата по откриване на нови площадки за депониране на строителни отпадъци и земни маси и започване на поетапно рекултивиране на депото за строителни отпадъци.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"