Банско и Боровец откриват ски сезона

Банско и Боровец откриват ски сезона
A A+ A++ A

След откриването на ски сезона в Пампорово, от днес и Банско и Боровец очакват скиорите. Съветите на спасителите за безопасен туризъм и спорт в планината, вижте в следващия репортаж.

 

Екипът на планинските спасители в Банско е готов да посрещне предизвикателствата на новия сезон. 5 отлично обучени кучета и специална снегоходна техника ще спасяват туристи попаднали в беда.

Атанас Уков, инструктор по планинско спасяване към ПСС - Банско: Трябва да съобразят своите възможности, спрямо условията в планината, задължително с метеорологичната обстановка, екипировката - зимна, непромокаема, топла, резервни дрехи, зареден мобилен телефон, добре е да има резервна батерия... задължително няколко човека да знаят къде отиваме, какъв ще ни бъде маршрутът.
Препоръчително е всеки турист да инсталира мобилното приложение на планинската служба на телефона си. Важна е и планинската застраховка, а на пистите да се кара само по обозначените маршрути.

Атанас Уков, инструктор по планинско спасяване към ПСС - Банско: Имаме си добре обработени ски писти, нека туристите да останат и да се забавляват на тях. Особено тука в нашите планини, където и да излезем от пистата или ще попаднем в скален праг или в някой лавинен улей.
Даниела Чавдарова: Тази година любителите на ски спусканията ще плащат повече, ако искат да ползват лифта. Дневната карта вече струва 65 лв.
Иван Обрейков, директор-маркетинг на ски-зона Банско: Има актуализация на цената на тока, на горивото и при нас се отрази, за съжаление, не можем да издържим без да актуализираме цената.
С 10% са увеличени всички видове лифт карти тази година като най-изгодна излиза петдневната карта, която през новия ски сезон е 315 лв.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »