В петък отново слънчево, с максимални температури между 30 и 35°

В петък отново слънчево, с максимални температури между 30 и 35°
Над Черноморието ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Времето над страната отново ще бъде слънчево в петък, според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

След обяд ще се появи купеста облачност, но само на отделни места в Източна България ще превали и прегърми.

В източните райони ще продължи да духа до умерен северен вятър. Максималните температури ще са между 30° и 35°, в София – около 31°.

Атмосферното налягане в сутрешните часове е средното за август и през деня слабо ще се понижи.

Над Черноморието ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще продължи да духа до умерен северен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 27°-30°. Температурата на морската вода е 27°-28°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над масивите в източната част от страната и в следобедните часове; на места ще превали и прегърми. По билата ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 25°, на 2000 метра – около 17°.

#Националния институт по метеорология и хидрология #НИМХ #Черноморие #София #Източна България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"