Обвиняват и майката на Николай Банев за участие в престъпна група

Обвиняват и майката на Николай Банев за участие в престъпна група
A A+ A++ A

Мария, майката на бизнесмена Николай Банев бе в Националната следствена служба, за да бъде привлечена под отговорност за участие в престъпна група за данъчни престъпления, присвояване и пране на пари. 

Според прокуратурата Мария Банева е бъркала да взима пари директно в касите на две дружества - "Полимери" и "Тежка индустрия". Освен това тя е продала кран на една от фирмите при неизгодни условия, а парите от продажбата не влезли в предприятието. Заради напредналата възраст на Мария Банева прокуратурата ще й наложи парична гаранция.

В същото време бивша Мария Николова, бивша юристка на Баневи, обяви пред Нова тв, че работник се обесил, защото не получавал заплата в един от заводите на фамилията.

"Това е случай от "Елма Троян". Доколкото ми е известно, със самото приватизиране на "Елма" между Николай Банев и друг виден приватизатор Борис Бояджиев е имало негласна договорка предприятието да бъде фалирано, за да може г-н Бояджиев, който има абсолютно същия бизнес, да прогресира, а "Елма Троян" да бъде нарязана на скрап", обясни Николова.

По думите й, при нея ежедневно са идвали работници, които са плачели, че не могат да си платят наема или да дадат пари на децата.

"Много ми е трудно да извадя конкретни случаи, защото това наистина бе ежедневие", категорична бе Мария Николова.

Юристката каза, че е започнала да работи с Евгения и Николай Баневи от 2008 г.

На въпрос защо е спряла да работи с Баневи през 2017 година, Мария Николова обясни, че е имало заплаха за сигурността й.

"Напуснах, защото се случи личен инцидент, който застрашава сигурността ми, и реших, че трябва да сложа край. Прокуратурата ме потърси като свидетел", поясни тя, като не пожела да разкаже повече, тъй като се води разследване.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"