Румен Христов, СДС: Очаквам предсрочни избори

Румен Христов, СДС: Очаквам предсрочни избори
A A+ A++ A

Ние сме една системна партия, доказали сме че можем да бъдем полезни на гражданите. Ние не сме проект, все пак догодина отбелязваме 30 години от основаването на СДС. В момента  не се правят истински реформи у нас, защото няма автентична десница. Това заяви в студиото на БНТ лидерът на СДС Румен Христов

,,Неразбирателството, което се получи между нас, бе наказано от нашите избиратели. В момента в старата десница останаха идеалистите'', отговори Христов на въпрос защо СДС не е част от управлението.

,,Нещата, свършени от СДС през годините, са много повече, отколкото едната приватизация. Да, може би допуснахме грешки в този аспект, но нима след 2001 година нямаше крупни приватизационни сделки? Имаше, но също така имаше и силна пропаганда срещу нас, бяха очернени много лица от СДС'', посочи още той и допълни, че всяка партия може да работи с бизнеса, стига да има ясни правила.

По думите му не е изключен вариант за коалиция с ДСБ на Радан Кънев за предстоящите евроизбори.

,,Да, такава коалиция е възможна. На евровота трябва да търсим идейна коалиция, която би могла да бъде осъществена с ДСБ, тъй като нямаме идеологически различия. Трябва да постигнем едно общо съгласие, защото амбицията ни е да имаме поне двама евродепутати. Такива са очакванията на нашите избиратели и на нашите партньори от ЕНП'', подчерта Христов.

,,Скандалите в малката коалиция се отразяват и на голямата коалиция. Ние сме в опозиция на управлението, защото не се случват реформите, които трябва да се случат. Тези 490 милиона за здравеопазването не са достатъчни. Подкрепяме протестите, но не участваме в тях. Смятам, че гражданите имат право да протестират и в тази връзка смятам, че ще има предсрочни избори. Трябва да се смени управленският модел от 2001 година, просто има нужда от промяна. Трябва да се работи за стандарта на българските граждани'', завърши лидерът на СДС.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »