Мирела Иванова и Рада Панчовска с награда за поезия "Николай Кънчев" 2018

Мирела Иванова и Рада Панчовска с награда за поезия "Николай Кънчев" 2018
A A+ A++ A

Наградата за нова българска поезия на името Николай Кънчев за 2018 година беше присъдена на поетесите Мирела Иванова и Рада Панчовска за стихосбирките „Седем“ и „Космически елегии“.

Поетичният Никулден се проведе в изложбената зала на галерия „Средец“ на Министерство на културата. Това е 12-ото издание на този поетичен празник. Негова вдъхновителка и организаторка е съпругата на поета Николай Кънчев – поетесата Федя Филкова.

Водещият на празничната вечер – актьорът Милен Михайлов, прочете стихове на Николай Кънчев и представи петимата номинирани автори: Албена Тодорова, Антоний Димов, Бистра Величкова, Мирела Иванова и Рада Панчовска. Публиката имаше възможност да чуе и авторски изпълнения на техните стихове. По традиция в началото на вечерта се представя встъпително слово „Апология на поезията“ от миналогодишния носител на Наградата за нова българска поезия „Николай Кънчев“. В репортажа от Поетичния Никулден ще чуете и фрагменти от словото на Александър Секулов – носител на поетичния приз през 2017.

Снимка: Поетичен Никулден

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »