Първанов се видя като обединител на цялата левица

Първанов се видя като обединител на цялата левица
Още преди да напусне президентския пост и да се кандидатира за лидер на БСП отново, Първанов обяви идеята си за нова коалиционна политика на социалистите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Моето място е в социалистическата партия, а ролята ми е да обединявам, не да прескачам от партия в партия, обяви доскорошният президент Георги Първанов.

Това той направи в четвъртък след като повече от месец заемаше скромно място в публичното пространство, предаде „Медиапул".

Първанов се обяви вече не само за обединител на БСП, но и на цялото ляво пространство на форум на лидери на социалдемократическите движения в България по повод 121 години от създаването на партията на българските социалдемократи на Бузлуджа и 119 години от приемането им за пълноправни членове на Социалистическия интернационал.

„Искрено се надявам, че това ще се случи и сега – не да се делят на социалисти и социалдемократи, земеделци, леви или центристи, а наистина да се направи една мощна коалиция, защото това е шанс не просто за спечелването на изборите. Това е консолидиране на повече хора около една нова политика, която да бъде реализирана в управлението на страната", каза Първанов в отговор на поканата да се присъедини към социалдемокартите.

Още преди да напусне президентския пост и да се кандидатира за лидер на БСП отново, Първанов обяви идеята си за нова коалиционна политика на социалистите, обяснявайки, че моделът на сегашната „Коалиция за България" вече е изчерпан.

#Георги Първанов #президент #левица #БСП #България #Бузлуджа #Коалиция за България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"