Първанов призова Борисов да „си прочете Конституцията“

Първанов призова Борисов да „си прочете Конституцията“
„Референдумът трябва да се проведе в определени срокове и те не могат да бъдат отлагани във времето до изборите, както предлага министър-председателят“, подчерта Първанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият президент на България Георги Първанов призова премиера Бойко Борисов и ГЕРБ да се запознаят с правилата за провеждане на референдум, вписани в Конституцията.

„Няколко пъти апелирам към министър-председателя и към ГЕРБ като цяло, към ръководството, да седнат, да си прочетат отново Конституцията и законите на страната, защото не можеш да правиш такива безразборни коментари, нямащи нищо общо със законите относно насрочването на самия референдум“, каза пред журналисти Първанов, цитиран от агенция „Фокус“.

„Референдумът трябва да се проведе в определени срокове и те не могат да бъдат отлагани във времето до изборите, както предлага министър-председателят“, подчерта той.

„Друг е въпросът, че навремето аз предложих, преди повече от година, да направим три в едно – двата избора през 2011 г. за президент и местна власт и тогава да бъде проведен референдумът, за да можем да спестим ресурс“, добави Първанов.

„Но не може вечно да спестяваме от демокрацията. По тази логика министър-председателят може утре да поиска да няма избори, защото за изборите също се разходват едни или други средства. Това е от правна гледна точка“, каза още Георги Първанов.

#Георги Първанов #бивш президент на България #Бойко Борисов #премиер на България #Конституцията #референдум

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"