Интерпол разпространи снимката на атентатора от Бургас

Интерпол разпространи снимката на атентатора от Бургас
Снимката на реконструираното лице на атентатора, която българската полиция разпространи в сряда, фигурира на сайта на Интерпол. Снимка: МВР
A A+ A++ A

Интерпол разпространи чрез своя интернет сайт снимката на предполагаемия терорист самоубиец, който взриви автобус с израелски туристи в България, съобщи международната полицейска организация с щаб квартира в Лион, Франция.

Снимката на реконструираното лице на атентатора, която българската полиция разпространи в сряда, фигурира на сайта на Интерпол също от сряда, уточнява организацията, цитирана от АФП и БГНЕС.

На 18 юли малко след 17.00 часа беше взривен автобус с израелски туристи, които току-що бяха кацнали на Летище Бургас, за да прекарат отпуската си в нашите черноморски курорти.

При кървавата баня загинаха петима израелски граждани, шофьорът на автобуса, който е българин, и още един човек, за когото се предполага, че е извършил атентата.

При инцидента бяха ранени 35 души, от тях 34 бяха транспортирани на 19 юли до Израел. Бомбата, която е задействал атентаторът самоубиец, е била с три килограма тротилов еквивалент.

В разследването на българските власти оказват помощ техни колеги от Израел и САЩ.

Атентатът предизвика широк медиен и обществен отзвук по света. Варварското престъпление беше заклеймено от президентите на САЩ и Русия Барак Обама и Владимир Путин, от външния министър на Европейския съюз Катрин Аштън. Всички големи световни организации, включително ООН, осъдиха убийството на невинни граждани.

Израелските официални власти обвиниха за атентата Иран и неговите помагачи от ливанската шиитска организация „Хизбула“. Пентагонът също заяви, че трагедията носи почерка на „Хизбула“, но все още е твърде рано да се правят окончателни заключения.

#Интерпол #атентатор #Бургас #снимка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »