Измамник открадна 30 000 лв. от глухонямо момиче

Измамник открадна 30 000 лв. от глухонямо момиче
A A+ A++ A

История като по филмов сценарий на българската класика „Опасен чар”, но в съвременна версия. Нагла измама, а потърпевшата е глухонямо момиче от Бургас. Мошеникът се запознава с момичето в  интернет, пишат си дълго време, а впоследствие се срещат. Подлъгва я да пътуват заедно уж при родителите му в Турция и по време на това пътуване й отмъква 30 000 лева и мобилни телефони за близо 3000 лева. 

Според полицията инцидентът е станал на 6 ноември, като момичето е било изоставено в созополското село Крушевец. Двамата са пътували заедно с двете му деца. Той й обещал, че ще закупи жилище, в което да живеят в южната ни съседка. 30-годишният Ерхан Арамисов е задържан на влизане от Турция към България на ГПП „Малко Търново”. Той е задържан за 72 часа.

„В обясненията си първоначално Арамисов е заявил, че с пострадалата са се запознали в началото на годината по интернет. Впоследствие той, заедно с децата и съпругата си, са гостували на измамената”, каза в „Здравей, България” окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев. 

„Обвинението, което е повдигнато срещу Ерхан, не е за измама, а за кражба. В първоначалните си показания пострадалата е заявила, че предмет на посегателство са били 30 000 лева. Впоследствие е посочила, че сумата е 15 000 лева”, уточни Чинев.

Той допълни, че според показанията й наличната сума е била съхранявана в дома й. Тя твърди, че парите й са събрани от спестявания от наследство и от ТЕЛК. Пред камерите на NOVA говори и жената, която е станала свидетел на изоставянето на измамената в село Крушевец.

„Момичето слезе от една кола, за да си купи цигари. Мъжът в автомобила уж я чакаше. Когато момичето излезе, колата я нямаше. Тя изпадна в истерия. Дадохме й лист, за да ни напише какво се е случило. Той я е излъгал, че се е развел и иска да живее с нея. После се свързахме с нейна приятелка, която сподели, че този мъж й е бил съмнителен, но измамената не повярвала”, разказа собственичката на магазина Магдалена Войнова.

„Според думите на обвиняемия той я е изоставил, защото тя не е искала децата му да пътуват с тях. Предвиденото наказание за деянията му е до 8 години затвор. Най-вероятно обвинението ще бъде изменено в по-тежка квалификация”, допълни Чинев.

В петък районният съд в Бургас ще гледа искането на прокуратурата младият мъж да бъде задържан за постоянно.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »