Станишев обвини Борисов в "крещяща некомпетентност"

Станишев обвини Борисов в "крещяща некомпетентност"
"На четвъртата година от управлението си г-н Борисов демонстрира крещяща некомпетентност," заявява лидерът на БСП. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на БСП Сергей Станишев разкритикува премиера Бойко Борисов във връзка с изказването му, че правителството ще подкрепи референдума за АЕЦ "Белене".

"На четвъртата година от управлението си г-н Борисов демонстрира крещяща некомпетентност," заявява лидерът на БСП Сергей Станишев в позиция по въпроса, цитирана от БГНЕС.

"Крайно време е да научи, че от самото начало изграждането на втората българска атомна електроцентрала е корпоративен проект за НЕК. И от 2008 г. има подписано споразумение между НЕК и "Атомстройекспорт", което се изпълнява и досега. Това не е договор между правителства, а корпорации," посочва Станишев.

"С интерес научих за "подкрепата" на г-н Бойко Борисов към референдума за АЕЦ "Белене". Жалко, че осъзна колко е важно това за демокрацията в държавата, едва след като над 770 хиляди българи му го подсказаха," се казва още в позицията на лидера на БСП.

Сергей Станишев коментира думите на премиера Бойко Борисов, който по време на правителственото заседание заяви, че "Станишев казва, че сега едва ли не щял да брани референдума от ГЕРБ. Точно обратното и ви моля всеки от вас, където и да говори да каже, че аз и вие, и ние, и правителството сме "За" референдум. Категорично. Не е нужно да го брани, точно обратното".

"Тези 770 хиляди накараха това арогантно и самодоволно управление отново да смени посоката. Показаха му, че г-н Борисов не е компетентен да вземе такова важно решение и с техния вот определено ще му помогнат. И тази ясно заявена воля на български граждани не се нуждае от "помощта" на "осъзнали се" гербери"," отговораря в позицията си Станишев.

"Вече три години се чудя – на какво се дължат безкрайните му завои в позицията му за "Белене". От самото начало правителството заяви, че няма да го строи, две години по-късно г-н Борисов заяви, че без този проект хората няма да могат да си плащат сметките и ще внасяме ток от Турция, накрая пак обърна палачинката," продължава червеният лидер.

#Сергей Станишев #лидер на БСП #референдум #АЕЦ "Белене" #Бойко Борисов #премиер на България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници