100 лева допълнително ще получат хората с право на енергийни помощи

100 лева допълнително ще получат хората с право на енергийни помощи
A A+ A++ A

Всички хора с право на енергийни помощи през новия отоплителен сезон ще получат по 100 лева допълнително през декември, реши правителството. 

От 12-и декември Агенцията за социално подпомагане започва изплащането по банковите сметки или по касов път на добавката от 100 лева, обясни социалният министър Бисер Петков: 

"Не се очаква от лицата да предприемат някакви действия. Стига те да са одобрени във вече приключилата процедура за получаване на целева помощ за отопление за настоящия отоплителен сезон, те ще получат допълнително по 100 лева".

Средствата ще се добавят към вече определените 374,15 лева целево енергийно подпомагане за петте зимни месеца - от ноември до март догодина: 

"Правителството реагира на поскъпването на някои от енергоизточниците и осигурява средства за компенсиране на това поскъпване, независимо от енергоизточникът, който са заявили и който ползват - с твърдо гориво, с топлоенергия, електричество, газ, пелети".
 

В бюджетът за догодина за целево енергийно подпомагане средствата ще се завишат с 50 процента и ще бъдат 120 милиона лева.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"