"Обединени патриоти" решават дали ще останат заедно

"Обединени патриоти" решават дали ще останат заедно
A A+ A++ A
Четвърти час продължава срещата в Министерския съвет между лидерите на трите партии в "Обединени патриоти" - по-малкият партньор на ГЕРБ в управлението. В срещата участват и депутати от НФСБ. Акцент в разговорите е съвместното партньорство на "Обединени патриоти" във властта. По-рано днес бе проведено и заседание на управляващата коалиция.

 

Лидерите на партиите обсъждат дали ще издигнат кандидат за вицепремиер на мястото на Валери Симеонов, както и искането на лидера на "Атака" Волен Сидеров за оставка и на другия вицепремиер от квотата на "Обединени патриоти" - Красимир Каракачанов. 

Оставката на Валери Симеонов бе подадена в петък след близо едномесечни протести на майки на деца с увреждания, засегнати от думите му, че са "кресливи жени с уж болни деца". Очакванията че, оттеглянето на Симеонов ще успокои напрежението, не се оправдаха, след като лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска оставката и на Красимир Каракачанов, за да започнат "на чисто". След последвалата задочна размяна на реплики, Каракачанов свика коалиционния съвет, за да обсъдят отношенията в коалицията и участието ѝ във властта. 

Очаква се на срещата Симеонов да обяви дали ще се върне като депутат в парламента на мястото на Миглена Александрова от "Атака", както и да представи номинацията на неговата партия за овакантения пост. Според медии, близки до НФСБ, е възможно за вицепремиер да бъде предложена Мариана Николова, която досега бе началник на кабинета на Валери Симеонов. Другото име, което се спряга в медиите, е това на депутата Борис Янчев. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »