Найденов: Държавата може да поддържа пистите на Витоша

Найденов: Държавата може да поддържа пистите на Витоша
Последният зимен сезон „Витоша ски“ отказа да пусне съоръженията и да обработва пистите.
A A+ A++ A

Земеделският министър Мирослав Найденов заяви, че ски сезонът на Витоша няма да бъде провален, дори и да се наложи пистите да бъдат поддържани от Горското стопанство.

„Държавата може да закупи ратраци, с които да обработва пистите на „Алеко“, ако „Витоша ски“ откаже да ги наеме“, каза Найденов след среща с кмета на София Йорданка Фандъкова, предаде bTV.

Последният зимен сезон „Витоша ски“ отказа да пусне съоръженията и да обработва пистите. За дружеството, оказва се, това е неизгодно, защото нямат гаранции, че като инвестират в остарелите и амортизирани съоръжения, след това ще подпишат договор за наем на пистите. Според „Витоша ски“ девет от лифтовете се нуждаят от подмяна.

И въпреки че в сряда, 1 август, бяха пуснати Драгалевският и Симеоновският лифт, от „Витоша ски“ заявиха, че това не е гаранция, че лифтовете и влековете на „Алеко“ тази зима ще заработят.

„Необходими са две машини. А както каза премиерът – след като можеш да караш трактор, можеш да караш и ратрак“, коментира Найденов.

„Не знам колко струва един ратрак, но е по-евтин от комбайн“, заяви Найденов, запитан с какви пари разполага Горското стопанство на Витоша за изпълнението на новата дейност.

Найденов ще възложи на директора на горското предприятие да направи финансов разчет колко би струвало това.

Другата седмица предстои среща на столичния кмет Йорданка Фандъкова с представители на „Витоша ски“, на която ще се търси „трайно решение“ на проблема.

„Влековете са приватизирани, а пистите са държавна собственост, стопанисвана от земеделското министерство“, поясни Мирослав Найденов.

#Мирослав Найденов #министър на земеделието и храните #писти #Витоша #Йорданка Фандъкова #кмет на София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"