От ЧЕЗ призовават за разумно потребление на електроенергия

От ЧЕЗ призовават за разумно потребление на електроенергия
A A+ A++ A

Във връзка с понижаване на температурите през зимния сезон и повишаването на потреблението на електроенергия от ЧЕЗ призовават за разумно потребление и прилагане на мерки за енергийна ефективност, съобщиха от компанията. От ЧЕЗ напомнят, че консумацията на електроенергия е основен фактор при формиране на сметката за ток

Съветите за енергийна ефективност, освен със саниране на жилището и избор на уреди с висок енергиен лас, са свързани и с промяна на навиците и начина на мислене. Някои от действията не изискват нито специални усилия, нито закупуването на нови уреди, но със сигурност водят до по-голям контрол на разходите за електроенергия в домакинствата без да нарушават комфорта в дома, посочват от компанията.

Икономии при отоплението с електроуреди през зимата могат да се постигнат с намаляване на температурата в помещенията с 1 градус. Това ще понижи потреблението на ток с до 10 процента. Разходите за подгряване на вода ще се намалят също с до 10 процента, ако температурата на нагревателя се понижи от 60 градуса на 55 градуса. Използването на енергийно ефективни лампи, прането на дрехи на 30 градуса, изключването на електроуреди от мрежата, когато не се използват, са част от мерките, изискващи минимални инвестиции, посочват от ЧЕЗ.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"