Има арестувани след вчерашните протести

Има арестувани след вчерашните протести
A A+ A++ A

Общо 11 души са били задържани от органите на реда по време на протестите, обхванали страната в неделя.

В столицата са задържани четирима души. Освен мъжът, шофирал демонстративно на пл. „Княз Александър I“, в различни районни управления са отведени още трима непълнолетни и един пълнолетен, които били засечени да носят забранени предмети. След снемане на обяснения и предупреждение, те са освободени, като непълнолетните са предадени на родителите.

По време на протестните действия в Благоевград е установено кратковременно навлизане на пътното платно, на 9 лица са съставени протоколи по Закона за МВР. В Монтана за различни нарушения на шофьори са съставени 5 фиша и 13 акта по Закона за движение по пътищата.

Актове за установени административни нарушения са съставени на трима протестиращи в Плевен, в полицейското управление е отведено едно лице. В рамките на организираното автошествие в Силистра за установени различни нарушения са съставени общо пет акта, както и три протокола по Закона за МВР.

При извършени проверки на територията на област Хасково са били установени петима без документи за самоличност, двама от които непълнолетни. Те са били отведени в РУ-Свиленград за установяване на самоличността им и са им съставени съответните актове. На водачите на три автомобила са съставени актове за нарушения по Закона за движение по пътищата, след като протестиращите са паркирали автомобилите си на кръстовище, с което са затруднявали движението на транзитно преминаващи превозни средства. Установени са и други участници, извършили същото нарушение, на които също предстои съставяне на актове.

В рамките на протестните действия на територията на МВР-Ямбол са съставени 28 протокола за предупреждение по Закона за МВР, 6 акта за нарушения, както и 26 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"