Евавгелистите на "митинг-молитва"

Евавгелистите на "митинг-молитва"
A A+ A++ A

В Княжевската градина в София се провежда "митинг-молитва" и "молитвено шествие" до парка на Националния дворец на културата "За отстояване на конституционните права и свободата на вероизповеданията", организиран от обединени евангелски църкви, съобщи "Дневник".

Демонстрацията е инициирана от приетия на първо четене проектозакон за изменение на Закона за вероизповеданията.

Протестиращите са разтревожени заради планираните промени, свързани със свободата и дейността на вероизповеданията. "Както отделни текстове, така и цялостният дух на предложения законопроект, е чужд на демократичните ценности и се опитва да върне гражданите на Република България във времена, в които репресивната държава, чрез своите силови структури преследваше верските общности и ги третираше като "врагове на народа", казват те.

Евангелските църкви настояват за пълното отпадане на предложените промени в Закона за вероизповеданията и подчертават, че договорените в последните дни редакции на предложенията не са достатъчни. "Ще продължаваме да запознаваме европейските и световните протестантски организации, институции и държавници със случващото се в България. Те не са безразлични и ще продължат да реагират за спазване на постигнатите международни договорености", заканват се те.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »