Каракачанов: Симеонов се връща в парламента, това ще стабилизира коалицията

Каракачанов: Симеонов се връща в парламента, това ще стабилизира коалицията
ВМРО
A A+ A++ A

Валери Симеонов се връща в парламента, ще изчакаме той да предложи кой да стане вицепремиер. Това каза вицепремиерът и съпредседател на Обединените патриоти Красимир Каракачанов пред Нова телевизия по повод решението на Симеонов да напусне поста на вицепремиер в кабинета. Каракачанов също като Симеонов снощи обяви, че не е имало настояване за оставката от страна на премиера Бойко Борисов.

Вчера около 14:00 часа самият Симеонов ми се обади, за да ми каже какво е решил. След това двамата отидохме при премиера и го информирахме за това негово решение. Решението си беше на Симеонов, обясни лидерът на ВМРО.

Попитан дали за решението е бил уведомен и третия съпредседател на Обединените патриоти Волен Сидеров, Каракачанов отговори, че Симеонов е определил на кого да се обади.

Каракачанов допълни, че сега по закон Симеонов се връща в парламента. От тримата лидери на коалицията единият беше в парламента, сега двама ще са в парламента, надявам се това да стабилизира и засили работата на парламентарната група. Не сме обсъждали промени в ръководството на парламентарната група, каза той.

Най-вероятно ще предложим нов вицепремиер, кой ще бъде той е въпрос на обсъждане. Това не е пост, който трябва да определям аз или ВМРО, ще изчакаме Симеонов да предложи нещо или да бъде обсъдено общо в коалицията. Най-вероятно това ще се случи другата седмица, когато бъде приета неговата оставка в парламента, добави Каракачанов.



Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »