Скандал в бадминтона на Лондон 2012, четири двойки губят нарочно

Скандал в бадминтона на Лондон 2012, четири двойки губят нарочно
Най-добрата българска бадминтонистка Петя Неделчева също коментира ситуацията и обвини китайските състезателки за случилото се. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Четири отбора от женския турнир по бадминтон на Олимпиадата в Лондон бяха наказани от Световната бадминтон федерация, след като се опитаха умишлено да загубят мачовете си.

Два отбора от Южна Корея, един от Китай и един от Индонезия, които вече се бяха класирали за следващата фаза, се опитаха да загубят последните си мачове, за да си осигурят по-добър жребий за елиминационната фаза, предаде БГНЕС.

Двубоят между поставените под номер 1 китайки Ван Сяли и Юи Ян и южнокорейките Юн Кюн и Ким Ха-На се превърна в пълен фарс, след като и двата отбора играха за загуба.

Те бяха предупредени от рефера Торстен Берг и впоследствие корейките победиха с 21:14, 21:11.

По-късно подобен абсурден мач се игра между друга корейска двойка и индонезийския отбор.

Всички състезателки се опитаха да се оправдаят, че са пазили силите си за четвъртфиналите, но Световната бадминтон федерация ги обвини в неспортсменство.

Най-добрата българска бадминтонистка Петя Неделчева също коментира ситуацията и обвини китайските състезателки за случилото се.

„Китай контролира всичко в този спорт. Те редовно правят този номер, опитват се да се избегнат в елиминациите. Правят каквото си искат“, каза Неделчева.

#Олимпиада #Лондон #Южна Корея #Китай #Индонезия #бадминтон #Лондон 2012 #Торстен Берг #Петя Неделчева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лондон 2012
Последно от Лондон 2012

Всички новини от Лондон 2012 »